Korejská kuchyně
Speciality korejské kuchyně
Poznejte speciality korejské kuchyně v asijských restauracích
Speciality korejské gastronomie
Ochutnejte speciality korejské kuchyně
Korejská kuchyně vychází z národních kuchyní korejského poloostrova. Tradiční korejská jídla jsou pojmenována podle počtu příloh a dělí se na hlavní a vedlejší pokrmy. Tradičními surovinami jsou jako u většiny asijských kuchyní rýže a těstoviny. Nedílnou součástí korejské kuchyně jsou polévky, které jsou podávány společně s hlavním pokrmem, nikoli tedy před hlavním jídlem. Severokorejská kuchyně, je narozdíl od kuchyně jihokorejské bohatší a má ve svých receptech více zastoupeno maso a to především hovězí. Jihokorejská jídla jsou rovněž obecně více pikantní. Více jsou rovněž zastoupeny mořské plody.
Oblíbení jídla korejské kuchyně
Ochutnali jste už korejskou kuchyni? Neváhejte ochutnat tradiční korejská jídla.
Legendárním korejským pokrmem známým po celém světě je salát Kimčchi. Jedná se o salát, který je v korejské kuchyni podávaný k drtivé většině všech hlavních pokrmů. Velmi oblíbeným pokrmem je také Pibimbap, který si našel mnoho příznivců v asijských a specializovaných korejských restauracích po celém světě.
V korejské kuchyni se rovněž můžete setkat s obdobou sushi. Prodává se tradičně ve stáncích jako teplý pokrm. V asijských restauracích se s ním můžete setkat pod názvem kimbap nebo také gimbap.