Vietnamská kuchyně

Speciality vietnamské kuchyně

Ochutnejte to nejlepší z vietnamské kuchyně

Speciality vietnamské kuchyně

Ochutnejte speciality této asijské kuchyně

Každá národní kuchyně se vyznačuje určitým jídlem, které si ve světě získá více příznivců než ostatní jídla. Mezi asijskými jídly a konkrétně ve vietnamské kuchyni, je takovým jídlem jistě světoznámá a nadmíru oblíbená polévka Pho. Jedná se o silný vývar, který je ve světě nejvíce známý ve své hovězí a kuřecí podobě. Tato vietnamská specialita si získala srdce a hlavně žaludky lidí snad na celém světě.

Intenzivní chuť této polévky je založená na silném vývaru z čerstvých surovin. Díky barvám použitých surovin si vás tato polévka získá hned na první pohled. Kombinace širokých bílých nudli, rudých chilli papriček a zeleného koriandru. I když recept na tuto polévku není žádným tajemstvím, je nutno podotknout, že se kvalita liší opravu restauraci od restaurace. Pokud tedy hned na začátku nenajdete tu pravou asijskou restauraci, která vás o kvalitě polévky Pho přesvědčí, neváhejte a zkuste jinou vietnamskou restauraci, hledání se opravdu vyplatí a jistě brzy narazíte na místo, kde si tuto skvělou vietnamskou specialitu zamilujete a budete se rádi vracet.

Nejznámější jídla vietnamské kuchyně

Ochutnali jste již vietnamskou kuchyni?

Dnes se už asi najde jen málo lidí, kteří neochutnali tradiční vietnamské závitky Nem. Ve vietnamských restauracích je najdete jak v bezmasé podobě, tak i v podobě s masem. Tyto smažené závitky se podávají se zálivkou, do které se namáčí. Plněné jsou směsí skleněných nudlí, strouhané zeleniny, bambusových výhonků, Jidášovým uchem a bylinkami. I přes oblibu závitků, si mnoho lidí stále plete jarní závitky se závitky letními. Rozdíl je ale poměrně výrazný. Jarní závitky jsou zabaleny v tenké pšeničné placce a jsou smažené, zatímco letní závitky se vyrábí z tenkého rýžového papíru. Narozdíl do jarních závitků se letní závitky nesmaží, proto jsou mnohem zdravější a lépe stravitelné. Nutno podotknout, že závitky nejsou pouze specialitou vietnamské kuchyně, ale jsou velmi oblíbené a žádané i v čínské kuchyni.